Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гато батю

категория 0/5
1. В тенджерка загрейте леко млякото със захарта. Добавете маята в млякото, след като го дръпнете от котлона. Разбъркайте.
2. Изсипете брашното на плота, поръсете със сол и направете кладенче в него. В кладенчето поставете мекото масло, яйцата, жълтъците, малко ром и млякото с маята. С пръсти смесете продуктите в кладенчето. След това постепенно омесете тесто. Помагайте си с шпатула, тъй като тестото лепне.
3. Намаслете и поръсете с брашно кръгла кексова форма с дупка. Изсипете тестото в нея и го загладете отгоре. Оставете тестото да втаса за 2 часа.
4. Изпечете кекса в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Обърнете формата и извадете кекса. Изрежете малко от върха на кекса, който при обръщането е станал основа, за да е по-стабилен и го поставете върху поднос. Поръсете с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен