Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите на дребни кубчета. Обелете краставицата и я нарежете на ситно. Двата вида чушка и обелената глава лук нарежете също на ситно.
2. Сложете зеленчуците в голяма купа. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте леко, като ги натиснете с нож. Сложете ги при зеленчуците. Сипете щедро количество оцет и зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Отстранете костилките на маслините. Нарежете маслините на тънки кръгчета и ги добавете в купата. Добавете около 1 ч.ч. кубчета лед и около 1 ч.ч. вода. Разбъркайте добре.
4. Поднесете гаспачо в големи чаши с потопени резени препечен хляб. Поръсете с малки кубчета предварително запържена шунка.

Продукти

  • 4 домата
  • 1 краставица
  • 0.5 зелена чушка
  • 0.5 червена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • оцет
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • риган
  • черни маслини без костилки

Свързани рецепти