Начин на приготвяне:

1. Опечете чушките. Обелете ги, като отстранявате семките и течността им. нарежете ги на парчета и ги сложете в блендер. Настържете кората на половин портокал и изтискайте сока на целия. Пасирайте.
2. Доматеният тартар трябва да се направи поне половин ден предварително. Разрежете доматите на четвъртинки. Отстранете семките им, а след това прокарайте остър нож между люспата и месото. Сложете парченцата домати в купа.
3. Нарежете на ситно магданоза и го сложете в купа. Залейте го със зехтин с чесън и овкусете с малко черен пипер. /Сложете няколко скилидки чесън в тиган и ги залейте със зехтин, затоплете ги леко - до 50 градуса. Пресипете зехтина в шише и пуснете в него скилидките чесън, няколко стръка мащерка и 1 дафинов лист./ Поръсете доматите с малко от сместа с магданоз и зехтин и разбъркайте.
4. Поставете върху поднос рингове и подредете плътно резените домати на слоеве. Между слоевете поливайте от магданоза със зехтин. Сложете доматения тартар в хладилник.
5. Обелете и нарежете краставицата на много дребни кубчета. Сложете ги в купа и добавете към тях мед и оцет. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Оставете да престои 5 минути.
6. разрежете чиабатата по средата по дължина и я нарежете на тънки дълги филийки. Подредете ги в чиния и ги полейте обилно със зехтин. Запечете ги в сух загрят грил-тиган от двете страни, до златисто.
7. Поставете кръгче доматен тартар по средата на чинията. Отстрани сипете от пасираните чушки. Върху тях разпръснете няколко кубчета мариновани краставици. Върху доматите поставете филийка запечен хляб хоризонтално. Оформете топче от маслинова паста с помощта на две лъжици и я поставете върху филийката.

Продукти

  • 3 жълти чушки
  • 1 портокал
  • настъргана кора и сок
  • 8 дребни домата
  • 0.5 връзка магданоз
  • 8 с.л. зехтин с чесън
  • 1 краставица
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. течен мед
  • 0.5 чиабата
  • 2 с.л. маслинена паста
  • 4 с.л. зехтин

Свързани рецепти