Гъсеничка от малки кексчета
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер, прибавете 2 с. л. от захарта и разбийте на твърд сняг. Жълтъците разбийте с останалата захар.
2. Смесете 100 мл гореща вода със 100 мл олио, тази течност излейте към жълтъците, като разбивате с миксер. Подправете с настърганите цитрусови кори и едната ванилия.
3. Смесете пресятото брашно с бакпулвера.
4. Към жълтъчената смес сипете малко от брашното, разбъркайте, прибавете малко от белтъците, отново разбъркайте внимателно, и така, докато свършат брашното и белтъците.
5. Разпределете тестото в различни купи и го оцветете с 5 различни цвята боя.
6. Разсипете различните цветове тесто в бели хартиени формички за кексчетаq като ги пълните 2/3 от обема им. Изпечете ги за около 12-15 минути.
7. Разбийте крем-сиренето с пудра захар и другата ванилия.
8. След като като кексчетата се охладят, шприцовайте върху всяко от крема.
9. От кексчетата оформете тялото на гъсеницата, ако е нужно ползвайте клечки за зъби, оформете очи, крачета и усмивка с бонбони.
2. Смесете 100 мл гореща вода със 100 мл олио, тази течност излейте към жълтъците, като разбивате с миксер. Подправете с настърганите цитрусови кори и едната ванилия.
3. Смесете пресятото брашно с бакпулвера.
4. Към жълтъчената смес сипете малко от брашното, разбъркайте, прибавете малко от белтъците, отново разбъркайте внимателно, и така, докато свършат брашното и белтъците.
5. Разпределете тестото в различни купи и го оцветете с 5 различни цвята боя.
6. Разсипете различните цветове тесто в бели хартиени формички за кексчетаq като ги пълните 2/3 от обема им. Изпечете ги за около 12-15 минути.
7. Разбийте крем-сиренето с пудра захар и другата ванилия.
8. След като като кексчетата се охладят, шприцовайте върху всяко от крема.
9. От кексчетата оформете тялото на гъсеницата, ако е нужно ползвайте клечки за зъби, оформете очи, крачета и усмивка с бонбони.
Продукти
- 4 яйца 225 г захар 100 мл олио 100 мл гореща вода 0.5 лимон настъргана кора 0.5 портокал настъргана кора 300 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 2 пакетче ванилия 300 г крем-сирене пудра захар на вкусДопълнително: разноцветни бонбони хранителни бои за оцветяване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Телешко с манатарки и картофено пюре
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пареник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пиле на лютика
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Весели бургери
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Свински пържоли в магданозено-чеснов сос