Подготовка

1. Разбъркайте маслото на крем, добавете яйцето, солта и розмарина. С бъркалка бързо разбийте всичко на хомогенна смес и постепенно прибавете брашното. Не го сипвайте цялото наведнъж. С пръсти леко и бързо омесете меко тесто.
2. Приберете готовото тесто в хладилника, покрито с найлоново фолио, докато приготвите останалите продукти за пълнежа. 3. Нарежете патладжана на филийки без да го белите. Гриловайте резенчетата на тиган, грил или скара докато леко омекнат.
4. Нарежете сиренето на едри парчета.
5. Разточете масленото тесто на кръгла тънка кора

Продукти

  • 125 г меко масло
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. сух розмарин
  • 250 г брашно
  • 1 патладжан
  • 150 г мариновани сушени домати
  • 200 г синьо сирене

Свързани рецепти