Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Галет с патладжани

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Разбъркайте маслото на крем, добавете яйцето, солта и розмарина. С бъркалка бързо разбийте всичко на хомогенна смес и постепенно прибавете брашното. Не го сипвайте цялото наведнъж. С пръсти леко и бързо омесете меко тесто.
    2. Приберете готовото тесто в хладилника, покрито с найлоново фолио, докато приготвите останалите продукти за пълнежа.
  2. Prev2/5Next

    3. Нарежете патладжана на филийки без да го белите. Гриловайте резенчетата на тиган, грил или скара докато леко омекнат.
    4. Нарежете сиренето на едри парчета.
  3. Prev3/5Next

    5. Разточете масленото тесто на кръгла тънка кора върху хартия за печене.
  4. Prev4/5Next

    6. В средата подредете патладжанените кръгчета, като ги застъпвате леко и оставите в края свободно тесто около 3-4 см. Помежду им сложете резени сирене и мариновани сушени домати. Леко залейте всичко със зехтин.
  5. Prev5/5Next

    6. С помощта на хартията загънете свободния край на тестото като го прищипвате леко. За по-добър външен вид намажете полученият борд с малко разбито яйце.
    7. Изпечете галета в предварително загрята на 180 градуса фурна.

категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли