Галет с патладжани

Продукти

  • 125 г меко масло 1 яйце 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. сух розмарин 250 г брашно 1 патладжан 150 г мариновани сушени домати 200 г синьо сирене

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбъркайте маслото на крем, добавете яйцето, солта и розмарина. С бъркалка бързо разбийте всичко на хомогенна смес и постепенно прибавете брашното. Не го сипвайте цялото наведнъж. С пръсти леко и бързо омесете меко тесто.
  • 2. Приберете готовото тесто в хладилника, покрито с найлоново фолио, докато приготвите останалите продукти за пълнежа. 3. Нарежете патладжана на филийки без да го белите. Гриловайте резенчетата на тиган, грил или скара докато леко омекнат.
  • 4. Нарежете сиренето на едри парчета.
  • 5. Разточете масленото тесто на кръгла тънка кора

Свързани рецепти

Виж всички