Галет с патладжани
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 125 г меко масло 1 яйце 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. сух розмарин 250 г брашно 1 патладжан 150 г мариновани сушени домати 200 г синьо сирене
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте маслото на крем, добавете яйцето, солта и розмарина. С бъркалка бързо разбийте всичко на хомогенна смес и постепенно прибавете брашното. Не го сипвайте цялото наведнъж. С пръсти леко и бързо омесете меко тесто.
- 2. Приберете готовото тесто в хладилника, покрито с найлоново фолио, докато приготвите останалите продукти за пълнежа. 3. Нарежете патладжана на филийки без да го белите. Гриловайте резенчетата на тиган, грил или скара докато леко омекнат.
- 4. Нарежете сиренето на едри парчета.
- 5. Разточете масленото тесто на кръгла тънка кора
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол