Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте маслото и захарта с помощта на тел, до гладкост. Добавете яйцето и ванилията. Постепенно сипвайте брашното на части и омесете меко тесто с ръце, без да месите много.
2. Застелете плота с хартия за печене и я поръсете с брашно. Поставете отгоре тестото и разточете, като се стараете да се получи кръг.
3. Нарежете ябълките на полумесеци. Загрейте фурната на 180 градуса.
4. Подредете резенчета ябълки върху тестото като оставите краищата поне 3-4 см непокрити. Прегънете краищата навътре към центъра, като си помагате с хартията за печене. Поръсете ябълките с мед и канела, а тестото намажете с белтъка и го поръсете със захар.
5. Преместете внимателно галета с помощта на хартията за печене в тавата и сложете във фурната. Печете в продължение на 30-35 минути или до златисто.
2. Застелете плота с хартия за печене и я поръсете с брашно. Поставете отгоре тестото и разточете, като се стараете да се получи кръг.
3. Нарежете ябълките на полумесеци. Загрейте фурната на 180 градуса.
4. Подредете резенчета ябълки върху тестото като оставите краищата поне 3-4 см непокрити. Прегънете краищата навътре към центъра, като си помагате с хартията за печене. Поръсете ябълките с мед и канела, а тестото намажете с белтъка и го поръсете със захар.
5. Преместете внимателно галета с помощта на хартията за печене в тавата и сложете във фурната. Печете в продължение на 30-35 минути или до златисто.
Продукти
За масленото тесто:
- 250 г брашно
- 120 г меко масло
- 60 г пудра захар
- 1 яйце
- ванилия
За пълнежа:
- 2 ябълки
- 0.5 ч.л. канела
- 4 с.л. мед
- 1 белтък
- захар за поръсване