Гадо гадо

Гадо гадо

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги сварете за 15 минути, до готовност. нарежете ги на половинки, четвъртинки или резени в зависимост от големината им. Всяко парче трябва да е една хапка.
2. Сварете яйцата за 6 минути или за повече, ако предпочитате по-твърдо сварени. Обелете ги и ги нарежете на четвъртинки по дължина.
3. Нарежете тофуто на кубчета и ги запържете в 1-2 с.л. сусамово олио, до златисто, за около 15 миунти.
4. За дресинга сипете фъстъчено масло в блендер. Добавете рибен сос, соев сос, сока от лаймовете и тамариндовата паста. Добавете нарязаните чесън и люта чушка - със семки или без семки. Смелете всичко до гладкост.
5. Сипете дресинга в голяма купа за салата или го разсипете в малки купички, в които ще сервирате салатата. Разстелете дресинга по дъното и стените на съдовете.
6. Използвайте зеленчуци по ваше желание. нарежете ги по различни начини - с ренде, на тънки ленти, на тънки кръгчета, на назъбени кръгчета, на кубчета и т.н. китайското зеле нарежете на тънки ивици. Може да използвате и кълнове. Сипете всички нарязани зеленчуци в купата, добавете картофите и разбъркайте много добре.
7. Поръсете салатата със ситно нарязана люта чушка по желание, листа кориандър, скариди. Поставете и резени яйце и хрупкави кубчета тофу.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 400 г картофи
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 400 г сирене тофу
  • сусамово олио
  • 0.5 глава китайско зеле
  • 2 зрели домата
  • 1 връзка репички
  • 0.5 краставица
  • 0.5 връзка кориандър
  • моркови
  • червено цвекло
  • спанак
  • червено зеле

За дресинга:

  • 1 скилидка чесън
  • 50 г палмова захар
  • 120 г фъстъченом асло
  • 1 люта чушка
  • 2 лайма
  • сок
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. паста от тамаринд

Свързани рецепти