Начин на приготвяне:

1. Отстранете пънчетата на гъбите. Почистете гъбите със суха кърпа или четка. Нарежете ги на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.
2. Поставете гювечето върху котлон и разтопете маслото в него. Запържете за 20 секунди ситно нарязания чесън, като го бъркате. Добавете нарязаните гъби и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, добавете сметаната и разбъркайте. Оставете гъбите да се готвят до готовност, на слаб огън.
3. Накрая поръсете с прясно настъргано индийско орехче и нарязан на ситно кориандър.

Продукти

  • 20 гъби печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 ч.ч. заквасена сметана
  • 0.25 връзка кориандър
  • 2 с.л. масло
  • сол и черен пипер
  • щипка прясно настъргано индийско орехче

Свързани рецепти