Гъби на тиган
Рецепта от: Къртис Стоун
Семпло и вкусно - пресни гъби, запечени в тиган с малко зехтин, чесън и мащерка!
Продукти
- 6 големи ветрогонови гъби
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- 6 стръка прясна мащерка
- 6 скилидки чесън
- шери
- 1 с.л. нарязан магданоз
- морска сол
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. След това разрежете всяка гъба на две по дължина. От вътрешната страна, по цялата дължина, направете повърхностни диагонални разрези в двете посоки.
- 2. Загрейте тиган за палачинки с 3 с.л. зехтин в него. запържете стръковете мащерка и нарязаните на тнъки филийки скилидки чесън за около 1 минута, до златисто. Извадете мащерката и чесъна в чиния. Врънете тигана върху котлона и усилете огъня. Подредете гъбите в него, с разрязаната страна надолу. Поръсете гъбите с останалите 3 с.л. зехтин и с малко шери. Гответе 2 минути, до тъмнозлатист цвят. Обърнете гъбите и гответе още 2 минути.
- 3. Разпределете гъбите в предварително затоплени чинии. Поръсете с нарязан магданоз и морска сол.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци