Семпло и вкусно - пресни гъби, запечени в тиган с малко зехтин, чесън и мащерка!

Продукти

  • 6 големи ветрогонови гъби
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • 6 стръка прясна мащерка
  • 6 скилидки чесън
  • шери
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • морска сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. След това разрежете всяка гъба на две по дължина. От вътрешната страна, по цялата дължина, направете повърхностни диагонални разрези в двете посоки.
  • 2. Загрейте тиган за палачинки с 3 с.л. зехтин в него. запържете стръковете мащерка и нарязаните на тнъки филийки скилидки чесън за около 1 минута, до златисто. Извадете мащерката и чесъна в чиния. Врънете тигана върху котлона и усилете огъня. Подредете гъбите в него, с разрязаната страна надолу. Поръсете гъбите с останалите 3 с.л. зехтин и с малко шери. Гответе 2 минути, до тъмнозлатист цвят. Обърнете гъбите и гответе още 2 минути.
  • 3. Разпределете гъбите в предварително затоплени чинии. Поръсете с нарязан магданоз и морска сол.

Свързани рецепти

Виж всички