Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гъбено ризото

категория 0/5
1. Залейте сухите манатарки с хладка вода и ги оставете за 10-15 минути. След това прецедете гъбите и водата през фина цедка.
2. Направете зеленчуков бульон - от зеленчуци или от кубче. Бульонът трябва да е топъл.
3. Нарежете лука на много ситно - кубчетата лук не трябва да са по-големи от оризовите зърна. Сипете 1-2 с.л. олио в тенджера с двойно дъно и запържете лука докато стане прозрачен.
4. Добавете ориза и разбъркайте, докатозърната му станат лъскави. добавете бялото вино и след като то се изпари добавете 1 черпак бульон, сушените манатарки и малко от водата, в която са киснали. Намалете силата на огъня и в продължение на 20 минути добавяйте черпак по черпак от бульона, оризът не трябва да плува в него.
5. Почистете и нарежете печурките на четвъртинки, заедно с пънчетата. Запържете гъбите в тиган с 1 с.л. зехтин за няколко минути.
6. Щом сте сипали целия бульон в ориза, добавете запържените гъби и настърганото твърдо сирене. Разбъркайте и овкусете с черен пипер. Накрая добавете готварска сметана.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен