1. Залейте сухите манатарки с хладка вода и ги оставете за 10-15 минути. След това прецедете гъбите и водата през фина цедка.
2. Направете зеленчуков бульон - от зеленчуци или от кубче. Бульонът трябва да е топъл.
3. Нарежете лука на много ситно - кубчетата лук не трябва да са по-големи от оризовите зърна. Сипете 1-2 с.л. олио в тенджера с двойно дъно и запържете лука докато стане прозрачен.
4. Добавете ориза и разбъркайте, докатозърната му станат лъскави. добавете бялото вино и след като то се изпари добавете 1 черпак бульон, сушените манатарки и малко от водата, в която са киснали. Намалете силата на огъня и в продължение на 20 минути добавяйте черпак по черпак от бульона, оризът не трябва да плува в него.
5. Почистете и нарежете печурките на четвъртинки, заедно с пънчетата. Запържете гъбите в тиган с 1 с.л. зехтин за няколко минути.
6. Щом сте сипали целия бульон в ориза, добавете запържените гъби и настърганото твърдо сирене. Разбъркайте и овкусете с черен пипер. Накрая добавете готварска сметана.

Продукти

  • 250 г ориз карнароли 750 мл зеленчуков бульон 50 г сушени манатарки 1 глава лук 50 мл бяло вино 2 с.л. зехтин черен пипер 50 мл готварска сметана 50 г настърган пармезан 250 г кралски печурки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички