Гъбено клафути
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в тиган за около 6 минути.
2. Почистете и нарежете на филийки двата вида гъби, като използвате и дръжките им. Сипете 1-2 с.л. зехтин при бекона и добавете гъбите. Обелете и нарежете чесъна на филийки, добавете го при гъбите. Поръсете със сол, черен пипер и сушени италиански подправки. Задушете гъбите за около 6 минути.
3. В купа разбийте яйцата, добавете сметана, брашното и настъргания пармезан. Разбийте сместа до хомогенност и добавете гъбите и бекона. Пресипете сместа в тавичка и я печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. За дресинга в купа изтискайте портокаловия сок, добавете течен мед и зехтин. разбъркайте. Нарежете сушените смокини на малки парченца, като отстраните дръжките им предварително. Добавете и почистената и измита рукола и разбъркайте всичко добре.
5. Поднесете парче гъбено клафути със салата и прясна чиабата.
2. Почистете и нарежете на филийки двата вида гъби, като използвате и дръжките им. Сипете 1-2 с.л. зехтин при бекона и добавете гъбите. Обелете и нарежете чесъна на филийки, добавете го при гъбите. Поръсете със сол, черен пипер и сушени италиански подправки. Задушете гъбите за около 6 минути.
3. В купа разбийте яйцата, добавете сметана, брашното и настъргания пармезан. Разбийте сместа до хомогенност и добавете гъбите и бекона. Пресипете сместа в тавичка и я печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. За дресинга в купа изтискайте портокаловия сок, добавете течен мед и зехтин. разбъркайте. Нарежете сушените смокини на малки парченца, като отстраните дръжките им предварително. Добавете и почистената и измита рукола и разбъркайте всичко добре.
5. Поднесете парче гъбено клафути със салата и прясна чиабата.
Продукти
- 250 г гъби печурки 250 г кралски печурки 1 скилидка чесън 125 г пушен бекон зехтин 2 ч.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин 1 с.л. брашно 4 яйца 75 г настърган пармезан 250 мл течна сметана 1 чиабатаЗа салатата:1 с.л. мед 0.5 портокал сок 2 с.л. зехтин 3 домата 75 г сушени смокини 125 г рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери