Гъбено клафути

Гъбено клафути

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в тиган за около 6 минути.
2. Почистете и нарежете на филийки двата вида гъби, като използвате и дръжките им. Сипете 1-2 с.л. зехтин при бекона и добавете гъбите. Обелете и нарежете чесъна на филийки, добавете го при гъбите. Поръсете със сол, черен пипер и сушени италиански подправки. Задушете гъбите за около 6 минути.
3. В купа разбийте яйцата, добавете сметана, брашното и настъргания пармезан. Разбийте сместа до хомогенност и добавете гъбите и бекона. Пресипете сместа в тавичка и я печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. За дресинга в купа изтискайте портокаловия сок, добавете течен мед и зехтин. разбъркайте. Нарежете сушените смокини на малки парченца, като отстраните дръжките им предварително. Добавете и почистената и измита рукола и разбъркайте всичко добре.
5. Поднесете парче гъбено клафути със салата и прясна чиабата.

Продукти

  • 250 г гъби печурки
  • 250 г кралски печурки
  • 1 скилидка чесън
  • 125 г пушен бекон
  • зехтин
  • 2 ч.л. италиански подправки - босилек
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • 1 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 75 г настърган пармезан
  • 250 мл течна сметана
  • 1 чиабата

За салатата:

  • 1 с.л. мед
  • 0.5 портокал
  • сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 домата
  • 75 г сушени смокини
  • 125 г рукола

Свързани рецепти