1. Накиснете сухите гъби в хладка вода за 1 час.

2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера с двойно дъно и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на пръчици моркови и нарязаната на кубчета целина. Разбъркайте. Накрая добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Запържете за още 30 секунди и налейте 1 литър вода. Оставете супата да заври.

3. Добавете обеления и нарязан на кубчета картофи, както и прецедените и нарязани сушени гъби. Варете 20 минути. След това, добавете листенца мащерка, сол на вкус и течна сметана. Разбъркайте.

4. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаното на ситно селъри. Изплакнете гъбите във вода 4 пъти, след това ги подсушете върху кухненска хартия и ги нарежете (може да използвате предварително задушени и замразени гъби). Задушете ги в тиган с разтопено масло, докато омекнат. Добавете щипка сол.

5. Добавете задушените селъри и гъби Пачи крак в супата и разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз.

Продукти

  • 10 г сушени манатарки
  • 250 г гъби Пачи крак
  • 2 глави лук шалот
  • 20 г целина
  • 2 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 1 голям картоф
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 200 мл готварска течна сметана
  • 1 стрък селъри
  • 1 с.л. песто от див чесън
  • сол зехтин
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички