Гъбена супа
Рецепта от: Примож Долничар
1. Накиснете сухите гъби в хладка вода за 1 час.
2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера с двойно дъно и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на пръчици моркови и нарязаната на кубчета целина. Разбъркайте. Накрая добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Запържете за още 30 секунди и налейте 1 литър вода. Оставете супата да заври.
3. Добавете обеления и нарязан на кубчета картофи, както и прецедените и нарязани сушени гъби. Варете 20 минути. След това, добавете листенца мащерка, сол на вкус и течна сметана. Разбъркайте.
4. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаното на ситно селъри. Изплакнете гъбите във вода 4 пъти, след това ги подсушете върху кухненска хартия и ги нарежете (може да използвате предварително задушени и замразени гъби). Задушете ги в тиган с разтопено масло, докато омекнат. Добавете щипка сол.
5. Добавете задушените селъри и гъби Пачи крак в супата и разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз.
Продукти
- 10 г сушени манатарки
- 250 г гъби Пачи крак
- 2 глави лук шалот
- 20 г целина
- 2 моркова
- 2 скилидки чесън
- 1 голям картоф
- 2 стръка прясна мащерка
- 200 мл готварска течна сметана
- 1 стрък селъри
- 1 с.л. песто от див чесън
- сол зехтин
- 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди