1. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки заедно с пънчетата. Наситнете пресния лук и чесъна.

2. Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите, чесъна и пресния лук. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашно и разбъркайте докато се запържи. Ако е необходимо, добавете още малко зехтин. 

3. Налейте виното и бульона. Сипете соевия сос и овкусете с клонки мащерка и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

4. Добавете сметаната и настъргания чедър. Оставете на огъня още 2-3 минути сиренето да се разтопи. Сервирайте супата с нарязани пера зелен лук.

Продукти

  • 1 кг печурки 2 стръка пресен лук 3 скилидки чесън 900 мл зеленчуков бульон 150 мл бяло сухо вино 150 г сирене чедър 100 мл течна животинска сметана 60 мл зехтин 2 с.л. соев сос 4 стръка мащерка 1 щипка прясно смляно индийско орехче 1 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички