Гъбена супа
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки заедно с пънчетата. Наситнете пресния лук и чесъна.
2. Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите, чесъна и пресния лук. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашно и разбъркайте докато се запържи. Ако е необходимо, добавете още малко зехтин.
3. Налейте виното и бульона. Сипете соевия сос и овкусете с клонки мащерка и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.
4. Добавете сметаната и настъргания чедър. Оставете на огъня още 2-3 минути сиренето да се разтопи. Сервирайте супата с нарязани пера зелен лук.
2. Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите, чесъна и пресния лук. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашно и разбъркайте докато се запържи. Ако е необходимо, добавете още малко зехтин.
3. Налейте виното и бульона. Сипете соевия сос и овкусете с клонки мащерка и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.
4. Добавете сметаната и настъргания чедър. Оставете на огъня още 2-3 минути сиренето да се разтопи. Сервирайте супата с нарязани пера зелен лук.
Продукти
- 1 кг печурки 2 стръка пресен лук 3 скилидки чесън 900 мл зеленчуков бульон 150 мл бяло сухо вино 150 г сирене чедър 100 мл течна животинска сметана 60 мл зехтин 2 с.л. соев сос 4 стръка мащерка 1 щипка прясно смляно индийско орехче 1 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди