1. Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете в 2 лъжици масло. Долейте вода според това колко гъста искате да е супата. Варете 30 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте прясното мляко и оставете супата да заври.
3. Запържете червения пипер в останалото масло (по желание може да сложите и лют) и сипете запръжката при гъбите. Разбъркайте.
4. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, прехвърлете го в купичка и го залейте с оцет. Поднесете към чорбата.

Продукти

  • 500 г гъби - кладница печурки 4 с.л. краве масло 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.л. червен пипер чесън на вкус сол и черен пипер червен винен оцет

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички