Гъбена "шкембе-чорба"
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете в 2 лъжици масло. Долейте вода според това колко гъста искате да е супата. Варете 30 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте прясното мляко и оставете супата да заври.
3. Запържете червения пипер в останалото масло (по желание може да сложите и лют) и сипете запръжката при гъбите. Разбъркайте.
4. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, прехвърлете го в купичка и го залейте с оцет. Поднесете към чорбата.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте прясното мляко и оставете супата да заври.
3. Запържете червения пипер в останалото масло (по желание може да сложите и лют) и сипете запръжката при гъбите. Разбъркайте.
4. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, прехвърлете го в купичка и го залейте с оцет. Поднесете към чорбата.
Продукти
- 500 г гъби - кладница печурки 4 с.л. краве масло 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.л. червен пипер чесън на вкус сол и черен пипер червен винен оцет
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга