Фусили с пикантен сос с ндуя
Рецепта от: Найджела Лоусън
1. Обелете и нарежете картофа на кубчета по 1 см.
2. Сипете студена вода в голяма тенджера, добавете сол и пуснете кубчетата в нея. Щом водата заври, гответе 10 минути.
3. Добавете пастата при картофите и разбъркайте. Точно преди да звари водата, добавете листата кейл. Варете една идея по-малко от препоръчаното време за готовност на пастата.
4. За соса разтопете маслото на умерен огън в голям тиган. Добавете пастата ндуя и разбъркайте до получаването на сос. Добавете 3-4 с.л. от водата, в която се вари пастата и разбъркайте.
5. Добавете прецедените паста, картофи и кейл в тигана. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте пастата, поръсена с малко зехтин.
Съвет: Ако не можете да намерите паста ндуя или сте вегетарианци, добавете 1-2 пълни с.л. хариса и голяма шепа чери домати, разполовени и запържени в масло.
Продукти
- 1 голям картоф
- 500 г тосканско зеле или друг вид кейл
- 500 г гигантски фусили
- 60 г безсолно масло
- 150 г паста ндуя
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол