1. Обелете и нарежете картофа на кубчета по 1 см.

2. Сипете студена вода в голяма тенджера, добавете сол и пуснете кубчетата в нея. Щом водата заври, гответе 10 минути.

3. Добавете пастата при картофите и разбъркайте. Точно преди да звари водата, добавете листата кейл. Варете една идея по-малко от препоръчаното време за готовност на пастата.

4. За соса разтопете маслото на умерен огън в голям тиган. Добавете пастата ндуя и разбъркайте до получаването на сос. Добавете 3-4 с.л. от водата, в която се вари пастата и разбъркайте.

5. Добавете прецедените паста, картофи и кейл в тигана. Разбъркайте добре.

6. Сервирайте пастата, поръсена с малко зехтин.

 

Съвет: Ако не можете да намерите паста ндуя или сте вегетарианци, добавете 1-2 пълни с.л. хариса и голяма шепа чери домати, разполовени и запържени в масло.

Продукти

  • 1 голям картоф
  • 500 г тосканско зеле или друг вид кейл
  • 500 г гигантски фусили
  • 60 г безсолно масло
  • 150 г паста ндуя
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички