Начин на приготвяне:
1. Сварете фусилите във вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Нарежете гъбите и ги запържете в тиган с малко зехтин за 5 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2 минути. Излейте сметаната и оставете да поври 1 минута. Накрая начупете синьото сирене. Намалете силата на огъня и оставете сиренето да се разтопи. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете орехите в сух тиган за 3 минути. Извадете ги и ги нарежете. Добавете ги към сметановия сос, след като вече сте изключили котлона. Прецедете пастата и добавете и нея в соса. Разбъркайте.
4. Запържете спанака в малко зехтин докато се свие. Овкусете го със сол, черен пипер и ливонов сок.
5. Сервирайте фусили с сметанов сос с гъби и горгонзола. Върху тях сложете щипка поизцеден спанак. Поръсете със зехтин и нарязан на ситно магданоз.
2. Нарежете гъбите и ги запържете в тиган с малко зехтин за 5 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2 минути. Излейте сметаната и оставете да поври 1 минута. Накрая начупете синьото сирене. Намалете силата на огъня и оставете сиренето да се разтопи. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете орехите в сух тиган за 3 минути. Извадете ги и ги нарежете. Добавете ги към сметановия сос, след като вече сте изключили котлона. Прецедете пастата и добавете и нея в соса. Разбъркайте.
4. Запържете спанака в малко зехтин докато се свие. Овкусете го със сол, черен пипер и ливонов сок.
5. Сервирайте фусили с сметанов сос с гъби и горгонзола. Върху тях сложете щипка поизцеден спанак. Поръсете със зехтин и нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 300 г фусили
- 400 г гъби - кладница
- печурки
- зехтин
- 2 скилидки чесън
- 300 мл течна сметана
- 200 г горгонзола
- 0.5 връзка магданоз
- 600 г спанак
- 0.5 лимон
- сок
- 100 г орехи
- сол и черен пипер