Фусили с гъбен сос с горгонзола
Рецепта от: Роберта Пание
1. Сварете фусилите във вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Нарежете гъбите и ги запържете в тиган с малко зехтин за 5 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2 минути. Излейте сметаната и оставете да поври 1 минута. Накрая начупете синьото сирене. Намалете силата на огъня и оставете сиренето да се разтопи. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете орехите в сух тиган за 3 минути. Извадете ги и ги нарежете. Добавете ги към сметановия сос, след като вече сте изключили котлона. Прецедете пастата и добавете и нея в соса. Разбъркайте.
4. Запържете спанака в малко зехтин докато се свие. Овкусете го със сол, черен пипер и ливонов сок.
5. Сервирайте фусили с сметанов сос с гъби и горгонзола. Върху тях сложете щипка поизцеден спанак. Поръсете със зехтин и нарязан на ситно магданоз.
2. Нарежете гъбите и ги запържете в тиган с малко зехтин за 5 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2 минути. Излейте сметаната и оставете да поври 1 минута. Накрая начупете синьото сирене. Намалете силата на огъня и оставете сиренето да се разтопи. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете орехите в сух тиган за 3 минути. Извадете ги и ги нарежете. Добавете ги към сметановия сос, след като вече сте изключили котлона. Прецедете пастата и добавете и нея в соса. Разбъркайте.
4. Запържете спанака в малко зехтин докато се свие. Овкусете го със сол, черен пипер и ливонов сок.
5. Сервирайте фусили с сметанов сос с гъби и горгонзола. Върху тях сложете щипка поизцеден спанак. Поръсете със зехтин и нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 300 г фусили 400 г гъби - кладница печурки зехтин 2 скилидки чесън 300 мл течна сметана 200 г горгонзола 0.5 връзка магданоз 600 г спанак 0.5 лимон сок 100 г орехи сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Роберта Пание
Спагети с рикота кюфтенца в доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Италиански кюфтета с киноа
Рецепти Роберта Пание
Телешки стек с карамелизиран лук
Рецепти Роберта Пание
Ньоки ала Сорентина
Рецепти Роберта Пание
Спагети с кюфтенца и доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Вегетарианска лазаня болонезе
Рецепти Роберта Пание
Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло
Рецепти Роберта Пание
Супа от тиквички с брускети
Рецепти Роберта Пание
Тостада със сьомга
Рецепти Роберта Пание
Сициалиански кускус с пълнени домати