Фусили с гъбен сос с горгонзола
1. Сварете фусилите във вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Нарежете гъбите и ги запържете в тиган с малко зехтин за 5 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2 минути. Излейте сметаната и оставете да поври 1 минута. Накрая начупете синьото сирене. Намалете силата на огъня и оставете сиренето да се разтопи. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете орехите в сух тиган за 3 минути. Извадете ги и ги нарежете. Добавете ги към сметановия сос, след като вече сте изключили котлона. Прецедете пастата и добавете и нея в соса. Разбъркайте.
4. Запържете спанака в малко зехтин докато се свие. Овкусете го със сол, черен пипер и ливонов сок.
5. Сервирайте фусили с сметанов сос с гъби и горгонзола. Върху тях сложете щипка поизцеден спанак. Поръсете със зехтин и нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 300 г фусили 400 г гъби - кладница печурки зехтин 2 скилидки чесън 300 мл течна сметана 200 г горгонзола 0.5 връзка магданоз 600 г спанак 0.5 лимон сок 100 г орехи сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички