Подготовка

4. Сложете в дълбок съд предварително отцедената риба, лука и чесъна. С пасатор направете гладък крем. Сложете майонезата и галетата. Разбъркайте и овкусете с подправките.
5. Изстиналите фунийки напълнете с рибния крем с помощта на шприц с тънък накрайник. 3. Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти, широки 1 см и дълги 15 см. Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170 градуса фурна. 1. Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Смесете подправките с брашното, предварително пресято с бакпулвера и

Продукти

За тестото:

  • 125 г меко масло
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смес от сухи подправки - розмарин
  • салвия и мащерка
  • 250 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер

За крема:

  • 1 риба тон от консерва
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • лимонов сок
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 с.л. галета

Свързани рецепти