Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фъдж с орехи

категория 0/5
1. Сложете в съд захарта и сметаната. Бъркайте с дървена лъжица и щом заври сместа добавете глюкозата.
2. След малко добавете и какаото - първоначално го разбъркайте с тел, за да се разтвори по-добре, а след това продължете бъркането с дървена лъжица. С кулинарен термометър проверете температурата - трябва да достигне 117 градуса. Докато стане това, сместа се бърка, а стените на съда над карамела се мият с четка и студена вода, за да останат по-студени.
3. Щом достигне необходимата температура, сместа се дърпа от котлона и в нея се пуска маслото. Бърка се докато то напълно се разтвори.
4. Работният плот се намазва с тънък слой мазнина. Върху него се изсипва сместа. Изчаква се да се охлади малко и върху нея се поръсват печените орехи. След това с помощта на две шпакли започнете да смесвате /като тесто/. Ако имате силиконова подложка, преместете лактата върху нея и я помесете малко. След това я оформете като салам.
5. Саламът увийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за 24 часа. На следващия ден нарежете фъджа. Възможно е да се начупи.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен