Фъдж с орехи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете в съд захарта и сметаната. Бъркайте с дървена лъжица и щом заври сместа добавете глюкозата.
2. След малко добавете и какаото - първоначално го разбъркайте с тел, за да се разтвори по-добре, а след това продължете бъркането с дървена лъжица. С кулинарен термометър проверете температурата - трябва да достигне 117 градуса. Докато стане това, сместа се бърка, а стените на съда над карамела се мият с четка и студена вода, за да останат по-студени.
3. Щом достигне необходимата температура, сместа се дърпа от котлона и в нея се пуска маслото. Бърка се докато то напълно се разтвори.
4. Работният плот се намазва с тънък слой мазнина. Върху него се изсипва сместа. Изчаква се да се охлади малко и върху нея се поръсват печените орехи. След това с помощта на две шпакли започнете да смесвате /като тесто/. Ако имате силиконова подложка, преместете лактата върху нея и я помесете малко. След това я оформете като салам.
5. Саламът увийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за 24 часа. На следващия ден нарежете фъджа. Възможно е да се начупи.
2. След малко добавете и какаото - първоначално го разбъркайте с тел, за да се разтвори по-добре, а след това продължете бъркането с дървена лъжица. С кулинарен термометър проверете температурата - трябва да достигне 117 градуса. Докато стане това, сместа се бърка, а стените на съда над карамела се мият с четка и студена вода, за да останат по-студени.
3. Щом достигне необходимата температура, сместа се дърпа от котлона и в нея се пуска маслото. Бърка се докато то напълно се разтвори.
4. Работният плот се намазва с тънък слой мазнина. Върху него се изсипва сместа. Изчаква се да се охлади малко и върху нея се поръсват печените орехи. След това с помощта на две шпакли започнете да смесвате /като тесто/. Ако имате силиконова подложка, преместете лактата върху нея и я помесете малко. След това я оформете като салам.
5. Саламът увийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за 24 часа. На следващия ден нарежете фъджа. Възможно е да се начупи.
Продукти
- 900 г захар 375 мл течна сметана 150 г глюкоза 60 г какао 100 г масло 200 г печени орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене