Фритата със спанак и рикота
Рецепта от: Дона Хей
1. Нарежете наденицата чоризо на кръгчета. Запечете ги в тиган заедно с листата салвия за 4-5 минути, до златисто. Добавете листата млад спанак и разбъркайте докато той се свие.
2. В купа разбийте яйцата със сметаната и овкусете със сол и черен пипер. Излейте сместа върху наденицата и спанака. Разпределете рикотата с помощта на супена лъжица в четирите ъгъла на омлета. намалета огъня и пържете още 3 минути.
3. Изпечете фритата в предварително загрята фурна на грил функция за 2 минути.
4. Поднесете парче фритата с препечена филия с масло.
Продукти
- 2 парчета наденица чоризо
- 7 листа салвия
- 80 г млад спанак
- 4 яйца
- 1 ч.ч. течна сметана
- сол и черен пипер
- 150 г рикота
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица