Фритата с наденица

Фритата с наденица

Начин на приготвяне:

1. Размразете спанака и го отцедете добре.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Задушете го на слаб огън, в тиган (с огнеупорна дръжка) със зехтин и масло за около 12 минути, докато се карамелизира. 
3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете със сол и черен пипер. разбъркайте.
4. Изсипете яйчената смес върху лука. В нея подредете разрязаните на две по дължина печени или варени наденички. Разпределете и спанака. След 3 минути поръсете с настъргания пармезан и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
5. Нарежете фритата на триъгълни парчета и поднесете със свежа салата.

Продукти

  • 6 яйца
  • 125 мл пълномаслена течна сметана
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 печени наденички
  • 100 г замразен спанак
  • 75 г настърган пармезан
  • 30 г зехтин
  • 30 г масло

Свързани рецепти