В тази рецепта пресните миди се комбиниратс яйца, лук, бекон и магданоз. Пържат се малки фритати, които се сервират, поляти с балсамова глазура.

Продукти

  • 10 бр. големи миди
  • 1 яйце
  • 2 с.л. нарязан лук
  • 2 с.л. суров бекон
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 1 пълна с.л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • олио
  • масло
  • балсамов оцет
  • 2 лайма, сок
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

  • 1. Отворете черупките на мидите и ги извадете в купа, заедно със сока им. Нарежете всяка мида на по 3 парченца.
  • 2. В купа разбийте яйцето. Към него добавете парченцата миди заедно със сока, нарязания на ситно лук, малки парченца бекон и нарязан магданоз. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Сипете 2 с.л. олио и 2 с.л. масло в тиган и щом маслото се разтопи, сипете 4-5 с.л. от сместа, така че да оформите малки фритати. Докато се пържат, поливайте фритатите с масло. Щом се запържат от долната страна, обърнете фритатите и пържете още няколко минути, до готовност.
  • 4. За глазурата смесете 2 с.л. редуциран балсамов оцет (балсамов оцет и кафява захар се редуцират за 10 минути на слаб огън) с 2 с.л. зехтин и сок от 2 лайма. Разбъркайте добре.
  • 5. Подредете 3-4 фритати от миди една върху друга в чиния. Поръсете с нарязани на тънки лентички пресен лук и люта чушка, както и с пържен шалот. Полейте с балсамова глазура.

Свързани рецепти

Виж всички