Фритата с миди
Рецепта от: Хера Те Курапа
В тази рецепта пресните миди се комбиниратс яйца, лук, бекон и магданоз. Пържат се малки фритати, които се сервират, поляти с балсамова глазура.
Продукти
- 10 бр. големи миди
- 1 яйце
- 2 с.л. нарязан лук
- 2 с.л. суров бекон
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 пълна с.л. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- олио
- масло
- балсамов оцет
- 2 лайма, сок
- 2 стръка пресен лук
- 1 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
- 1. Отворете черупките на мидите и ги извадете в купа, заедно със сока им. Нарежете всяка мида на по 3 парченца.
- 2. В купа разбийте яйцето. Към него добавете парченцата миди заедно със сока, нарязания на ситно лук, малки парченца бекон и нарязан магданоз. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
- 3. Сипете 2 с.л. олио и 2 с.л. масло в тиган и щом маслото се разтопи, сипете 4-5 с.л. от сместа, така че да оформите малки фритати. Докато се пържат, поливайте фритатите с масло. Щом се запържат от долната страна, обърнете фритатите и пържете още няколко минути, до готовност.
- 4. За глазурата смесете 2 с.л. редуциран балсамов оцет (балсамов оцет и кафява захар се редуцират за 10 минути на слаб огън) с 2 с.л. зехтин и сок от 2 лайма. Разбъркайте добре.
- 5. Подредете 3-4 фритати от миди една върху друга в чиния. Поръсете с нарязани на тънки лентички пресен лук и люта чушка, както и с пържен шалот. Полейте с балсамова глазура.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски