Фритата с бекон, спанак и грюер
1. Разтопете 15 г масло в тиган и задушете в него предварително измитите и подсушени листа спанак. Овкусете със сол ич ерен пипер. Щом листата омекнат, прецедете ги като изтискате цялата течност от тях.
2.  Нарежете бекона на кубчета по 2 см. Сипете малко зехтин в тиган и запържете бекона до златисто. Отцедете мазнината.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете настърганото сирене, разбъркайте. Добавете изцедения и нарязан на ситно спанак, кубчетата бекон и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Разтопете останалото масло в тиган с огнеупорна дръжка. Изсипете сместа и пържете 3-4 минути. След това поставете тигана в предварително загрятата фурна на 200 градуса за 8-10 минути.
5. Поднесете парче фритата, гарнирано със зелена салата.

Продукти

  • 40 г масло
  • 350 г спанак
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • 200 г бекон
  • 8 яйца
  • 175 мл течна животинска сметана
  • 100 г сирене грюер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички