Фритата с бекон, спанак и грюер
Рецепта от: Рейчъл Алън

1. Разтопете 15 г масло в тиган и задушете в него предварително измитите и подсушени листа спанак. Овкусете със сол ич ерен пипер. Щом листата омекнат, прецедете ги като изтискате цялата течност от тях.
2. Нарежете бекона на кубчета по 2 см. Сипете малко зехтин в тиган и запържете бекона до златисто. Отцедете мазнината.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете настърганото сирене, разбъркайте. Добавете изцедения и нарязан на ситно спанак, кубчетата бекон и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Разтопете останалото масло в тиган с огнеупорна дръжка. Изсипете сместа и пържете 3-4 минути. След това поставете тигана в предварително загрятата фурна на 200 градуса за 8-10 минути.
5. Поднесете парче фритата, гарнирано със зелена салата.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете настърганото сирене, разбъркайте. Добавете изцедения и нарязан на ситно спанак, кубчетата бекон и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Разтопете останалото масло в тиган с огнеупорна дръжка. Изсипете сместа и пържете 3-4 минути. След това поставете тигана в предварително загрятата фурна на 200 градуса за 8-10 минути.
5. Поднесете парче фритата, гарнирано със зелена салата.
Продукти
- 40 г масло
- 350 г спанак
- сол и черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 200 г бекон
- 8 яйца
- 175 мл течна животинска сметана
- 100 г сирене грюер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили