Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фритата по марокански със салата от краставици

категория 0/5
1. Ако не разполагате с печени чушки, опечете две чушки, увийте ги в хартия, а след това ги обелете и отстранете семките.
2. Обелете и нарежете картофите на малки еднакви кубчета. Лукът нарежете на полумесеци. Разрежете праза на две по дължина, а след това го нарежете на кръгчета.
3. Загрейте тиган с олио и запържете за 5 минути картофите, лука и праза. Овкусете със сол, черен пипер и къри. Сложете капак на тигана и задушете още 5 минути. Изсипете зеленчуците в купа. Добавете и нарязаните на лентички чушки. Оставете сместа да изстине.
4. В купа разбийте яйцата заедно със сол, черен пипер и нарязан на ситно кориандър. Изсипете сместа в купата със задушените зеленчуци. Разбъркайте.
5. Почистете тигана и капнете малко олио. Изсипете сместа за фритата и пържете на слаб огън, с капак, докато долната страна придобие златистокафяв цвят. Намажете с малко олио голяма чиния и обърнете в нея фритата. Чрез приплъзване я върнете в тигана, от неизпържената страна. Пържете още 4 минути.
6. За салатата нарежете на много ситно лука. Сложете го в купа и добавете сол, черен пипер и оцет. Сипете олиото на струйка, като бъркате непрекъснато. Нарежете краставицата на тънки дълги ленти с помощта на белачка или ренде за сирене. Добавете я при лука и разбъркайте. Поръсете ситно нарязаната мента.
7. Нарежете фритата на триъгълници и я сервирайте гарнирана със салата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Мунир Тоуб