Фритата по марокански със салата от краставици
1. Ако не разполагате с печени чушки, опечете две чушки, увийте ги в хартия, а след това ги обелете и отстранете семките.
2. Обелете и нарежете картофите на малки еднакви кубчета. Лукът нарежете на полумесеци. Разрежете праза на две по дължина, а след това го нарежете на кръгчета.
3. Загрейте тиган с олио и запържете за 5 минути картофите, лука и праза. Овкусете със сол, черен пипер и къри. Сложете капак на тигана и задушете още 5 минути. Изсипете зеленчуците в купа. Добавете и нарязаните на лентички чушки. Оставете сместа да изстине.
4. В купа разбийте яйцата заедно със сол, черен пипер и нарязан на ситно кориандър. Изсипете сместа в купата със задушените зеленчуци. Разбъркайте.
5. Почистете тигана и капнете малко олио. Изсипете сместа за фритата и пържете на слаб огън, с капак, докато долната страна придобие златистокафяв цвят. Намажете с малко олио голяма чиния и обърнете в нея фритата. Чрез приплъзване я върнете в тигана, от неизпържената страна. Пържете още 4 минути.
6. За салатата нарежете на много ситно лука. Сложете го в купа и добавете сол, черен пипер и оцет. Сипете олиото на струйка, като бъркате непрекъснато. Нарежете краставицата на тънки дълги ленти с помощта на белачка или ренде за сирене. Добавете я при лука и разбъркайте. Поръсете ситно нарязаната мента.
7. Нарежете фритата на триъгълници и я сервирайте гарнирана със салата.

Продукти

  • За фритатата:400 г картофи 2 червени печени чушки 2 глави лук 1 стрък праз 6 стръка кориандър слънчогледово олио 1 ч.л. къри 5 яйца сол и черен пиперЗа салатата:1 глава лук 4 с.л. оцет 1 с.л. горчица 2 с.л. олио 2 краставици 6 стръкчета мента сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички