Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги сварете за около 5 минути. Нарежете ги на тънки шайби и ги оставете да поизстинат.
2. Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в сгорещен тиган /тежък, с огнеупорна дръжка/ със зехтин за 8-10 минути.
3. Разбийте в купа яйцата, добавете запържения лук и нарязаните картофи. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте леко.
4. Изсипете фритата в тигана и я пържете на слаб огън. Щом омлетът започне да цвърчи, пържете 8-10 минути. След това пъхнете тигана в предварително загрята фурна да се изпече от горната страна.
5. Нарежете фритата на триъгълни парчета.
Фритата е подходяща храна за пикник.
2. Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в сгорещен тиган /тежък, с огнеупорна дръжка/ със зехтин за 8-10 минути.
3. Разбийте в купа яйцата, добавете запържения лук и нарязаните картофи. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте леко.
4. Изсипете фритата в тигана и я пържете на слаб огън. Щом омлетът започне да цвърчи, пържете 8-10 минути. След това пъхнете тигана в предварително загрята фурна да се изпече от горната страна.
5. Нарежете фритата на триъгълни парчета.
Фритата е подходяща храна за пикник.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 3 с.л. зехтин
- 2 глави лук
- 3 картофа
- 8 яйца
- 1 ч.л. сол
- черен пипер
- 2 с.л. нарязан магданоз