Фритата

Фритата

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги сварете за около 5 минути. Нарежете ги на тънки шайби и ги оставете да поизстинат.
2. Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в сгорещен тиган /тежък, с огнеупорна дръжка/ със зехтин за 8-10 минути.
3. Разбийте в купа яйцата, добавете запържения лук и нарязаните картофи. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте леко.
4. Изсипете фритата в тигана и я пържете на слаб огън. Щом омлетът започне да цвърчи, пържете 8-10 минути. След това пъхнете тигана в предварително загрята фурна да се изпече от горната страна.
5. Нарежете фритата на триъгълни парчета.
Фритата е подходяща храна за пикник.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 3 картофа
  • 8 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. нарязан магданоз

Свързани рецепти