Фритата
1. Нарежете лука и чесъна на филийки. Запържете ги в съд със зехтин до омекване.
2. В купа разбийте яйцата. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете накъсаните стръкчета мащерка и нарязаните листа салвия. Разбъркайте. Добавете в купата лука, накъсаното козе сирене и настъргания пармезан.
3. Намажете чугунен тиган или порцеланова тавичка обилно с масло. Изсипете сместа в съда и изсипете яъчената смес. Изпечете във фурна на 180 градуса за 20 минути.
4. Нарежете твърди, едри, месести домати на кубчета и ги сложете в купа. Към тях добавете нарязания на филии лук, както и нарязаните босилек, магданоз и чесън. Овкусете със сло, черен пипер, малко балсамов оцет и повечко зехтин. Разбъркайте.
5. Разпределете доматената салата върху омлета. Поднесете направо от съда, в който е приготвена фритатата.

Продукти

  • 2 глави лук 3 скилидки чесън 6 яйца сол и черен пипер 2 стръка мащерка 4 листа салвия 80 г меко козе сирене 25 г настърган пармезан 4 домата 1 скилидка чесън 4 стръка босилек 4 стръка магданоз сол и черен пипер балсамов оцет

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички