Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на филийки. Запържете ги в съд със зехтин до омекване.
2. В купа разбийте яйцата. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете накъсаните стръкчета мащерка и нарязаните листа салвия. Разбъркайте. Добавете в купата лука, накъсаното козе сирене и настъргания пармезан.
3. Намажете чугунен тиган или порцеланова тавичка обилно с масло. Изсипете сместа в съда и изсипете яъчената смес. Изпечете във фурна на 180 градуса за 20 минути.
4. Нарежете твърди, едри, месести домати на кубчета и ги сложете в купа. Към тях добавете нарязания на филии лук, както и нарязаните босилек, магданоз и чесън. Овкусете със сло, черен пипер, малко балсамов оцет и повечко зехтин. Разбъркайте.
5. Разпределете доматената салата върху омлета. Поднесете направо от съда, в който е приготвена фритатата.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 6 яйца
  • сол и черен пипер
  • 2 стръка мащерка
  • 4 листа салвия
  • 80 г меко козе сирене
  • 25 г настърган пармезан
  • 4 домата
  • 1 скилидка чесън
  • 4 стръка босилек
  • 4 стръка магданоз
  • сол и черен пипер
  • балсамов оцет

Свързани рецепти