Френският тост е много по-богат вариант на пържени филийки. Цяло парче хляб Бриош се пълни с фъстъчено масло и конфитюр, а след това потопен в смес от яйца и мляко и изпържен. Поднася се поръсен с кондензирано мляко и с топка сладолед.

Продукти

  • ½ хляб бриош
  • 4 с.л. фъстъчено масло
  • 4 с.л. конфитюр от сливи
  • 3 яйца
  • 3 с.л. прясно мляко
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • безсолно масло
  • олио
  • 150 г кондензирано мляко
  • щипка смес „5 подправки“
  • сладолед с фъстъчено масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Направете хоризонтален разрез отстрани на хляба. Напълнете го с фъстъчено масло и конфитюр от сливи, с помощта на лъжица.
  • 2. В купа разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете ванилията и 5 подправки. Разбъркайте.
  • 3. Загрейте тигана и разтопете 30 г масло. Добавете и няколко капки олио. Потопете пълнения хляб в сместа от яйца и мляко, от всички страни. Изпържете хляба от всички страни, до готовност на яйцата.
  • 4. Поръсете пържения пълнен хляб с тънка струйка кондензирано мляко и гарнирайте с топка сладолед. Нарежете на филии и поднесете.

Свързани рецепти

Виж всички