Френски тост по хонгконгски
Рецепта от: Донал Скиан
Френският тост е много по-богат вариант на пържени филийки. Цяло парче хляб Бриош се пълни с фъстъчено масло и конфитюр, а след това потопен в смес от яйца и мляко и изпържен. Поднася се поръсен с кондензирано мляко и с топка сладолед.
Продукти
- ½ хляб бриош
- 4 с.л. фъстъчено масло
- 4 с.л. конфитюр от сливи
- 3 яйца
- 3 с.л. прясно мляко
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- безсолно масло
- олио
- 150 г кондензирано мляко
- щипка смес „5 подправки“
- сладолед с фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
- 1. Направете хоризонтален разрез отстрани на хляба. Напълнете го с фъстъчено масло и конфитюр от сливи, с помощта на лъжица.
- 2. В купа разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете ванилията и 5 подправки. Разбъркайте.
- 3. Загрейте тигана и разтопете 30 г масло. Добавете и няколко капки олио. Потопете пълнения хляб в сместа от яйца и мляко, от всички страни. Изпържете хляба от всички страни, до готовност на яйцата.
- 4. Поръсете пържения пълнен хляб с тънка струйка кондензирано мляко и гарнирайте с топка сладолед. Нарежете на филии и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени кифли с шоколад
Рецепти Силвия Колока
Понички с крем