Френски макарони
Рецепта от: Божана Кацарова
Тънкостите в приготвянето на световноизвестните френски макарони са няколко - да се измерят точно продуктите, да се смесят внимателно и да се изпекат бисквитките.
1. За тази рецепта за френски макарони сипете в блендер бадемовото брашно и пудрата захар и ги смелете фино. Пресипете ги в купа и добавете 75 г белтъци. С помощта на шпатула разбъркайте сместа, като загребвате отдолу нагоре, до хомогенност.
2. За италианското меренге измерете 75 г белтъци и ги пресипете в голяма купа. В тенджерка сипете кристалната захар и водата. Поставете термометър в съда и когато температурата достигне 105 градуса започнете да разбивате белтъците с помощта на миксер. Щом захарният сироп достигне температура от 118 градуса, дръпнете от огъня и добавете сиропа на тънка струйка към белтъците, без да спирате разбиването. Разбивайте до получаването на твърд белтъчен сняг.
3. Добавете малко от меренгето към сместа с бадемово брашно и разбъркайте. Продължете да добавяте по малко от целувчената смес, като разбърквате след всяко добавяне до хомогенност на сместа. Сместа за френски макарони е готова, когато все още може да пада от шпатулата. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник.
4. Постелете голяма тава с хартия за печене или силиконова подложка. Поставете по една точка от сместа за макарони в четирите края на тавата, под подложката, за да е стабилна. Шприцовайте кръгчета от сместа в диагонални редици. Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 170 градуса 10-12 минути.
5. За крема за френски макарони сипете в купа маскарпоне, крем-сирене и пудра захар. Разбийте ги до хомогенност. Пресипете крема в шприц с тънък гладък накрайник.
6. Разбъркайте няколко лъжици конфитюр по желание и го пресипете в шприц с тънък гладък накрайник.
7. Когато френските макарони изстинат, покрийте повърхността на половината от тях с крем. Върху крема, по средата на бисквитата, шприцовайте точка от конфитюр. Поставете втори макарон и притиснете леко.
8. За сервиране шприцовайте дълга лента от крем по средата на десертна чиния. Подредете три френски макарони изправени върху лентата от крем. Гарнирайте с пресни горски плодове, разрязани плодове в шоколад и нарязани сурови бадеми. Френски макарони рецепта.
Продукти
- 200 г бадемово брашно
- 200 г пудра захар
- 200 г кристална захар
- 50 мл вода
- 150 г белтъци
- За крема:
- 150 г маскарпоне
- 150 г крем-сирене
- 50 г пудра захар
- 2 с.л. конфитюр по желание
- За гарниране:
- малини
- къпини или боровинки
- EXQUISIT хрупкави ягоди и вишни в шоколад
- сурови бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни