Френски макарони

Френски макарони

Начин на приготвяне:

1. Смелете бадемите много фино в блендер.
2. Смесете в купа смлените бадеми, пудрата захар и 40 г белтъци /трябва да ги измерите с везна/. Бъркайте с дървена лъжица докато се получи паста. Добавете оцветител за хранителни цели, какъвто желаете цвят. /За розово или червено може да използвате сок от червено цвекло, за тъчно червено или лилаво използвайте сок от боровинки, а за жълто използвайте куркума./ Разбъркайте хубаво.
3. Разбийте другите 40 г белтъци с тел, като движите купата през цялото време. Сварете захарен сироп и горещ го добавете на тънка струйка към разбитите белтъци, като бъркате сместа с миксер. Белтъците трябва да станат твърди.
4. Добавете белтъците внимателно към пастата и разбъркайте с помощта на шпатула с най-много 50 движения. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
5. Постелете плоска тавичка с хартия за печене. Дръжте напълно вертикално шприца и оформете бисквитки. След това тръснете няколко пъти тавата върху плота, за да станат бисквитите по-плоски. Оставете ги да починат 20-30 минути. След това ги изпечете на 170 градуса за 13-15 минути.
6. Слепете изстиналите бисквити две по две с предварително разбита сметана /или конфитюр, ганаш, маслен крем/, като ги притиснете леко. Съхранявайте макароните в кутия.

Продукти

  • 145 г фино смлени бадеми
  • 145 г пудра захар
  • 80 г белтъци
  • 110 г захар
  • 2 с.л. вода
  • 150 мл течна сметана
  • оцветител

Свързани рецепти