Френски лучен пай /пицалангиер/
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Нарежете на едро лука и го задушете в масло до прозрачност. Добавете към него и чесъна.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.
Продукти
- 3 глави лук 2 скилидки чесън 2 бр. филе аншоа 5 черни маслини без костилки 1 тиквичка 200 г съомга многолистно тесто масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад