Френски лучен пай /пицалангиер/
Нарежете на едро лука и го задушете в масло до прозрачност. Добавете към него и чесъна.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.

Продукти

  • 3 глави лук 2 скилидки чесън 2 бр. филе аншоа 5 черни маслини без костилки 1 тиквичка 200 г съомга многолистно тесто масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички