Начин на приготвяне:

Нарежете на едро лука и го задушете в масло до прозрачност. Добавете към него и чесъна.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.

Продукти

  • 3 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. филе аншоа
  • 5 черни маслини без костилки
  • 1 тиквичка
  • 200 г съомга
  • многолистно тесто
  • масло

Свързани рецепти