Начин на приготвяне:
Нарежете на едро лука и го задушете в масло до прозрачност. Добавете към него и чесъна.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.
Разточете многолистното тесто /или бутер тесто/ с точилка, като го поръсвате леко с брашно. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете с пръсти борд от тестото. Леко надупчете тестото с вилица.
Нарежете на кръгчета тиквикчакат и я запечете в грил-тиган леко.
Изсипете задушения лук върху тестото, отгоре разпръснете парченца аншоа, маслини. След това сложете парчета обелена от кожата сьомга. Най-отгоре наредете и кръгчетата тиквичка.
Запечете пая на 190 градуса.
Продукти
- 3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 бр. филе аншоа
- 5 черни маслини без костилки
- 1 тиквичка
- 200 г съомга
- многолистно тесто
- масло