Франджипан с круши

Франджипан с круши

Начин на приготвяне:

1. За франджипана разбийте мекото масло с помощта на миксер до пухкавост. Добавете захарта и разбийте отново.
2. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Добавете фино смлените бадеми и разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност.
3. Обелете крушите, почистете ги и ги нарежеет на кубчета по 2 см. Сложете крушите на дъното на порцеланова тавичка /20х30 см/ и изсипете франджипана върху тях, като го разстелете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-50 минути.
4. Поднесете парче франджипан с круши, гарнирано с леко бита сметана.

Продукти

  • 6 узрели круши
  • пудра захар за поръсване
  • 175 г меко масло
  • 250 г захар
  • 6 яйца
  • 250 г фино смлени бадеми

Свързани рецепти