Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Франджипанова тарта с плодове

категория 0/5
1. За тестото използвайте студено масло и работете със студени ръце, върху студена повърхност. Направете го максимално бързо. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето   сложете продуктите. Може да добавите и малко ванилия направо в тестото /купувайте гъвкави шушулки ванилия, а не твърди/. Щом се оформят трохи, съединете ги на топка, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник да се стегне.
2. С помощта на миксер разбийте маслото с остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете малко по малко бадемовата паста. След това добавете и едно по едно яйцата. Накрая добавете и 1 с.л. брашно. Продължете разбиването до пълна гладкост на сместа.
3. Разточете студеното тесто със студена точилка. Прехвърлете тестото в предварително намазана с масло форма за тарта с подвижно дъно. Притиснете го хубаво към дъното и стените. Изрежете излишното с нож. Продупчете тестото по дъното на формата с вилица. Изсипете пълнежа и с тръскане на формата го разпределете равномерно. Изпечете тартата за около 25 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.
4. За крема затоплете млякото с ванилията и половината захар. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар. Сложете малко от топлото мляко и разбъркайте. След това изсипете жълтъците в тенджерата с мляко и бъркайте. Добавете брашното и продължете да бъркате крема върху котлона, докато се сгъсти. Топлия крем изсипете върху студен поднос, разстелете го и го покрийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник да се охлади. /Преди да го поставите в хладилник може да добавите предварително разтопен на водна баня желатин в крема, за да бъде той по-стегнат./ Разбийте сметаната с малко захар. След това смесете студения крем със сметаната, като бъркате внимателно. Пресипете крема в шприц.
5. Нанесете крема върху изпечената основа на тартата, като описвате окръжности отвътре навън. Украсете богато тартата с парченца плодове.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен