Начин на приготвяне:
1. Сложете виното и бульона в тенджера. Оставете ги да заврат на слаб огън.
3. Настържете сиренето - хубаво е да се смесят няколко вида зрели сирене, например грюер, ементал и др. Добавете сиренето и бъркайте докато то се разтопи.
4. Разтворете нишестето в малко студена вода и го изсипете в тенджерата. Бъркайте 2 минути, докато сместа се сгъсти.
5. Бланширайте розички броколи в подсолена вряща вода за около 3 минути. Изцедете ги и ги облейте със студена вода. Почистете и измийте репичките.
6. На клечки забучете по една репичка, розичка брокол и доматче. Хлябът нарежете на кубчета.
7. За салатата нарежете на тънки лентички ябълките, краставичките също. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Добавете сметаната и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
8. Сервирайте фондю в купичка. Гарнирайте с шишчета със зеленчуци, кубчета хляб и салата.
3. Настържете сиренето - хубаво е да се смесят няколко вида зрели сирене, например грюер, ементал и др. Добавете сиренето и бъркайте докато то се разтопи.
4. Разтворете нишестето в малко студена вода и го изсипете в тенджерата. Бъркайте 2 минути, докато сместа се сгъсти.
5. Бланширайте розички броколи в подсолена вряща вода за около 3 минути. Изцедете ги и ги облейте със студена вода. Почистете и измийте репичките.
6. На клечки забучете по една репичка, розичка брокол и доматче. Хлябът нарежете на кубчета.
7. За салатата нарежете на тънки лентички ябълките, краставичките също. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Добавете сметаната и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
8. Сервирайте фондю в купичка. Гарнирайте с шишчета със зеленчуци, кубчета хляб и салата.
Продукти
- 100 мл бяло сухо вино
- 200 мл зеленчуков /може и пилешки/ бульон
- 2 с.л. царевично нишесте
- 100 г броколи
- 400 г твърдо сирене
- 1 връзка репички
- 250 г чери домати
- 4 филии пълнозърнест хляб
За салатата:
- 3 ябълки
- 100 г кисели краставички
- 100 г стафиди
- 100 г бял лук
- 50 г заквасена сметана
- сол и черен пипер