1. В купа смесете брашното, маята и солта. Налейте зехтина и 300 мл топла вода. Разбъркайте хубаво, прехвърлете на плота и замесете меко тесто. Поставете го в намазана със зехтин купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса. 

2. Прехвърлете тестото в тава, намазана със зехтин, направете дупки с пръсти по повърхността му и намажете със зехтин. Оставете тестото да втаса повторно. 

3. Стрийте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с розмарина и 50 мл зехтин. Оставете настрана.

4. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Подредете маслините върху тестото и ги притиснете леко с пръсти. Намажете фокачата с ароматния зехтин и я изпечете до готовност - за около 15 минути. По желание поръсете готовата фокача с прясно смлян черен.

Продукти

  • 600 г бяло брашно 200 г зелени маслини без костилки 100 мл зехтин екстра върджин 1 скилидка чесън 8 г суха мая 0.5 ч.л. сушен розмарин 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички