Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Фокача

категория 5/5
1. Изсипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето начупете маята и сипете водата, както и една лъжица зехтин. Постепенно омесете тесто, като месите отвътре навън. Ако е необходимо, добавете брашно.
2. Тестото трябва да стане еластично. Към края на месенето добавете накълцания розмарин и нарязаните на кръгчета маслини и доомесете тестото. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете на топло да втаса. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването. След това премесете тестото, като поръсите на плота брашно. Не месете дълго.
3. Разточете тестото с помощта на точилка или просто с дърпане и го сложете в тава, постлана с хартия за печене. Намажете с малко мазнина отгоре и отново го завийте с прозрачно фолио. Оставете хляба да втасва 30 минути на стайна температура.
4. След това махнете фолиото, намажете със зехтин хляба, поръсете го с морска сол и направете няколко къси прореза върху него. Печете фокачата 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След като я извадите отново я намажете със зехтин.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен