Фокача
Продукти
- 1 кг брашно 50 г прясна мая (разтворена във вода) 2 ч.л. сол 1 ч.л. захар 500 мл вода
Начин на приготвяне:
- Продуктите се смесват и постепенно се добавя водата, като се омесва меко еластично тесто. Оставя се да отпочине 10 минути. Кръгла тава се намазва със зехтин и тестото се разстила, докато покрие дъното. Оставя се да удвои обема си. Когато напълни тавата, на няколко места пробиваме дупки с пръст и в тях сипваме обилно зехтин и поръсваме със сол. Пече се на 180 градуса до златисто.
- Гарнирайте с шунка, кашкавал, черни маслини.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Щрудел с месо
Рецепти Сладки овесени хлебчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк