Флорентини с портокал и шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете предварително разбитото яйце, маслото и захарта. Смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Сплескайте го и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.
2. В тенджерка сипете захарта и маслото. Щом то се поразтопи, добавете портокаловия сок и оставете сместа да заври. Добавете филираните бадеми, ядките шам-фъстък и ситно нарязаните захаросани портокалови корички. Разбъркайте добре и дпрънете от огъня.
3. Разточете бисквитеното тесто върху набрашнен плот. От него изрежете с помощта на рингчета 6 кръга с диаметър 10 см. Поставете кръгчетата на дъното на силиконова форма с гнезда с диаметър 10 см. Върху всяко кръгче сипете по 1 с.л. от сместа с ядки и захар. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Темперирайте го и го върнете в купа.
5. Потопете половината на всяка бисквита в шоколада. Подредете бисквитите върху лист хартия за печене докато изсъхнат.
2. В тенджерка сипете захарта и маслото. Щом то се поразтопи, добавете портокаловия сок и оставете сместа да заври. Добавете филираните бадеми, ядките шам-фъстък и ситно нарязаните захаросани портокалови корички. Разбъркайте добре и дпрънете от огъня.
3. Разточете бисквитеното тесто върху набрашнен плот. От него изрежете с помощта на рингчета 6 кръга с диаметър 10 см. Поставете кръгчетата на дъното на силиконова форма с гнезда с диаметър 10 см. Върху всяко кръгче сипете по 1 с.л. от сместа с ядки и захар. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Темперирайте го и го върнете в купа.
5. Потопете половината на всяка бисквита в шоколада. Подредете бисквитите върху лист хартия за печене докато изсъхнат.
Продукти
- За тестото:0.5 яйце 150 г брашно 100 г масло 50 г захарЗа гарниране:120 г пудра захар 50 мл портокалов сок 65 г масло 35 г брашно 75 г филирани бадеми 1 с.л. ядки шам-фъстък 1 с.л. захаросани портокалови корички 300 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща