Флорентини с портокал и шоколад

Флорентини с портокал и шоколад

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете предварително разбитото яйце, маслото и захарта. Смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Сплескайте го и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.
2. В тенджерка сипете захарта и маслото. Щом то се поразтопи, добавете портокаловия сок и оставете сместа да заври. Добавете филираните бадеми, ядките шам-фъстък и ситно нарязаните захаросани портокалови корички. Разбъркайте добре и дпрънете от огъня.
3. Разточете бисквитеното тесто върху набрашнен плот. От него изрежете с помощта на рингчета 6 кръга с диаметър 10 см. Поставете кръгчетата на дъното на силиконова форма с гнезда с диаметър 10 см. Върху всяко кръгче сипете по 1 с.л. от сместа с ядки и захар. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Темперирайте го и го върнете в купа.
5. Потопете половината на всяка бисквита в шоколада. Подредете бисквитите върху лист хартия за печене докато изсъхнат.

Продукти

За тестото:

  • 0.5 яйце
  • 150 г брашно
  • 100 г масло
  • 50 г захар

За гарниране:

  • 120 г пудра захар
  • 50 мл портокалов сок
  • 65 г масло
  • 35 г брашно
  • 75 г филирани бадеми
  • 1 с.л. ядки шам-фъстък
  • 1 с.л. захаросани портокалови корички
  • 300 г натурален шоколад

Свързани рецепти