Подготовка

1. В тефлонов съд смесете маслото, меда, захарта, сметаната и ванилията. Варете на слаб огън няколко минути до леко сгъстяване. 2. Запечете ядките и ги прибавете към медената смес. Накрая объркайте всичко с брашното.
3. Докато сместа е още топла я изсипете върху хартия за печене или силиконово килимче. 4. С точилка загладете всичко на тънка правоъгълна кора, като изравните и краищата с шпатула.
5. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до получаване на приятен карамелен цвят.
6. Извадете от фурната и отново подравнете

Продукти

  • 50 г масло
  • 50 мл течна сметана
  • 70 г захар
  • 2 с.л. мед
  • 1 ванилия
  • 270 г микс от едро счукани ядки
  • 2 с.л. брашно
  • 100 г бял шоколад
  • къри

Свързани рецепти