Флапджак
Рецепта от: Джейми Оливър
©2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Флапджак е лесен сладкиш с овесени ядки. За тази р ецепта за флапджак са необходими различни видове сушени плодове, овесени ядки и подсладител по избор - мед, кленов сироп или захар.
Продукти
- 100 г безсолно масло
- 100 г микс от сушени плодове и ядки по избор
- 100 г овесени ядки
- 100 г брашно с набухвател
- 100 г златен сироп
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете дъното и стените на квадратна форма (20х20 см) с хартия за печене и я намажете с малко зехтин.
- 2. В кухненски робот смесете маслото със стайна температура, ядките, сушените плодове, овесените ядки и брашното. Щом се образува топка, добавете златния сироп. Може да замените златния сироп със захар, мед или кленов сироп.
- 3. Прехвърлете сместа във формата и я разпределете равномерно, като притискате добре по краищата. Печете 15-20 минути, до златисто.
- 4. Нарежете сладкиша на 16 квадрата и го оставете да изстине във формата 5 минути. след това с помощта на хартията извадете сладкиша и го прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадов сладкиш без яйца
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Рудолф ван Веен
Бухти с ванилов сос
Рецепти Рудолф ван Веен
Лесен щрудел с череши
Рецепти Надия Хюсеин
Еклерово руло
Рецепти Донал Скиан
Сладкиш с тропически плодове и кокос
Рецепти Донал Скиан
Тарт Татен с ананас
Рецепти Донал Скиан
Брауни с жасминов чай