Фламкухен

Фламкухен
Предаване: Пекарната на Рудолф: Малките пекариГледайте в: Вторник, 18 май от 13:00 | Вторник, 18 май от 13:30

Начин на приготвяне:

1. В купа или направо върху плота Смесете брашното, маята, солта, водата и около 1 с.л. зехтин. Омесете продуктите с ръце до получаването на гладко и еластично тесто, това ще отнече около 10 минути. Покрийте тестото и го оставете на топло място за около 45 минути, за да втаса.

2. Загрейте фурната на 240⁰С. Нарежете лука на тънки полумесеци. Смесете заквасената сметана с доматеното пюре и разбъркайте. Дивият лук нарежете на ситно с помощта на ножица.

3. Поръсете плота и точилката с малко брашно и разточете тестото супер тънко. Намажете със сместа от заквасена сметана и доматено пюре. Отгоре разпределете лука и бекона. Печете 9 минути.

4. След изваждане поръсете фламкухена със ситно нарязания див лук.

Продукти

  • 400 г брашно
  • 6 г мая
  • щипка сол
  • 250 мл хладка вода
  • зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 300 г заквасена сметана
  • 1 малка кутийка доматено пюре
  • 150 г бекон, нарязан на тънки лентички или кубчета
  • ½ връзка див лук

Свързани рецепти