Фламкухен
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Фламкухен се приготвя от много тънко разточено тесто с мая и се гарнира с доматено пюре, заквасена сметана, лук и бекон. Това е типично печиво за Франция, Германия, Белгия, Холандия.
Продукти
- 400 г брашно
- 6 г мая
- щипка сол
- 250 мл хладка вода
- зехтин
- 1 голяма глава лук
- 300 г заквасена сметана
- 1 малка кутийка доматено пюре
- 150 г бекон, нарязан на тънки лентички или кубчета
- ½ връзка див лук
Начин на приготвяне:
- 1. В купа или направо върху плота смесете брашното, маята, солта, водата и около 1 с.л. зехтин. Омесете продуктите с ръце до получаването на гладко и еластично тесто, това ще отнеме около 10 минути. Покрийте тестото и го оставете на топло място за около 45 минути, за да втаса.
- 2. Загрейте фурната на 240⁰С. Нарежете лука на тънки полумесеци. Смесете заквасената сметана с доматеното пюре и разбъркайте. Дивият лук нарежете на ситно с помощта на ножица.
- 3. Поръсете плота и точилката с малко брашно и разточете тестото супер тънко. Намажете със сместа от заквасена сметана и доматено пюре. Отгоре разпределете лука и бекона. Печете 9 минути.
- 4. След изваждане поръсете фламкухена със ситно нарязания див лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Силвия Колока
Сицилианска пица
Рецепти Лиса Фокнър
Пица във френски стил - 2 вида
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с ягоди и маскарпоне
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове
Рецепти Донал Скиан
Пикантна корейска пица
Рецепти Къртис Стоун
Пица със спек и рукола
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити