Фламкухен

Фламкухен

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята и захарта в 150 мл топла вода. Оставете да шупне.
2. Сипете брашното в купа и добавете сол. разбъркайте, оформете кладенче и изсипете сместа с маята и зехтина в него. Омесете тесто и го
2. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сух тиган, до златисто. Нарежете лука на тънки полумесеци.
3. Беконът се реже на кубчета и се запържва до златисто в сух съд. 
4. Загрейте камък за пица във фурна на 200 градуса. Разделете тестото на две части. Разточете всяка топка на тънка кора. Изпечете корите върху камъка за 3-5 минути.
5. Намажете всяка пица със сметана, поръсете бекон и лук. Запечете до златисто, за още 5-7 минути. 
6. Сервирайте пиците, поръсени с нарязан на ситно див лук. По желание овкусете със сол и черен пипер. 

Продукти

  • 120 г заквасена сметана
  • 2 глави червен лук
  • 200 г бекон
  • 10 стръка див лук
  • сол и черен пипер на вкус

За тестото:

  • 300 г брашно
  • 0.5 ч.л. сол
  • 8 г прясна мая
  • 2 с.л. зехтин
  • 0.5 с.л. захар

Свързани рецепти