Фламбирани праскови

Фламбирани праскови

Начин на приготвяне:

1. Предварително поширайте прасковите. За целта сипете в тенджера водата, захарта, настърганата на едри парчета кора от лимон, канелата, ванилията и анасона. Оставете сиропа да заври, като разбърквате докато захарта се разтопи.
2. Разполовете прасковите и махнете костилките им. Пуснете ги в сиропа и усилете температурата. Щом сиропа заври, намалете и оставете прасковите да врат в продължение на 8-10 минути.
3. Пресипете прасковите заедно със сироп в стерилизирани буркани и ги съхранявайте в хладилник.
4. Загрейте тиган и пуснете в него маслото да се разтопи, докато покафенее леко. Добавете захарта и разбъркайте.
5. Добавете 12 половинки поширани праскови от буркан и малко от сока им.
6. Запалете кибритена клечка и излейте брендито, фламбирайте. Щом пламъкът угасне, дръпнете тигана от огъня.
7. Сервирайте фламбираните праскови, гарнирани със заквасена сметана и нарязани бадеми.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 4 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 2 пръчки канела
  • 1 шушулка ванилия
  • 3 звездички анасон
  • 10 праскови

Свързани рецепти