Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Сряда 21 Август, 11:00 | Сряда 21 Август, 16:00

Начин на приготвяне:

1. В малка тенджера поставете маслото и го загрейте, докато не покафенее и не започне да развива аромат на ядки. Оставете го леко да се охлади. 


2. В голяма купа смесете бадемовото брашно, захарта и бялото брашно. Разбъркайте добре белтъците със сухите съставки с помощта на шпатула. 

3. Малко по малко налейте разтопеното масло и бъркайте, докато тестото се хомогенизира. Загрейте фурната на 190 градуса. Сипете получената смес в пош и разпределете в гнездата на форма за мъфини, като пълните около 2/3 от обема им. 

4. Украсете с парченца ягоди и поръсете с натрошените шамфътстъци. Печете сладките, докато не се надуят и не получат златист цвят, около 15 минути.

*Печете във фурна без вентилатор.

Съвет:
При приготвянето на тези сладки най-добре е да използвате белтъци, които са престояли ден или два в хладилника. По този начин те губят известно количество вода и стават по-сгъстени, което ще оформи по-хрупкава коричка на сладките.

Продукти

 

  • 113 г масло
  • 129 г бадемово брашно
  • 200 г захар
  • 60 г брашно
  • 160 г белтъци
  • 60 г ягоди
  • 40 г печен шамфъстък

Свързани рецепти