Финансие с ягоди и шамфъстък
Рецепта от: Нина Бабич
1. В малка тенджера поставете маслото и го загрейте, докато не покафенее и не започне да развива аромат на ядки. Оставете го леко да се охлади.
2. В голяма купа смесете бадемовото брашно, захарта и бялото брашно. Разбъркайте добре белтъците със сухите съставки с помощта на шпатула.
3. Малко по малко налейте разтопеното масло и бъркайте, докато тестото се хомогенизира. Загрейте фурната на 190 градуса. Сипете получената смес в пош и разпределете в гнездата на форма за мъфини, като пълните около 2/3 от обема им.
4. Украсете с парченца ягоди и поръсете с натрошените шамфътстъци. Печете сладките, докато не се надуят и не получат златист цвят, около 15 минути.
*Печете във фурна без вентилатор.
Съвет:
При приготвянето на тези сладки най-добре е да използвате белтъци, които са престояли ден или два в хладилника. По този начин те губят известно количество вода и стават по-сгъстени, което ще оформи по-хрупкава коричка на сладките.
Продукти
- 113 г масло
- 129 г бадемово брашно
- 200 г захар
- 60 г брашно
- 160 г белтъци
- 60 г ягоди
- 40 г печен шамфъстък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене