Финансие с цели череши
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Извадете костилките на черешите, като ги запазите цели, заедно с дръжките им.
2. В блендер сипете бадемите и пудрата захар и ги смелете фино. Пресипете сместа в купа. Добавете брашното, сладкото от череши и черешовата вода /или черешов ликьор/ и белтъците. Разбъркайте с помощта на шпатула.
3. Сложете маслото в тенджерка да се разтопи. Оставете маслото да поври, да потъмнее и да замаирише на ядки. Добавете го към сместа за сладките и разбъркайте енергично, до гладкост. Прехвърлете сместа в шприц за еднократна употреба.
4. Намаслете гнездата на формата за сладки /гнездата трябва да по-малки от тези за мъфини/. Напълнете 2/3 от обема на всяко гнездо със сместа. По средата на всяко гнездо поставете по една череша, с дръжката нагоре. Печете сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.
5. Разтопете белия шоколад и го сложете в купичка, температурата му трябва да е 32 градуса. В друга купичка сипете шоколадовите пръчици или стърготини от натурален шоколад. Извадете сладките, докато са още топли и потопете долната им страна първо в бял шоколад, а след това в шоколадови пръчици.
2. В блендер сипете бадемите и пудрата захар и ги смелете фино. Пресипете сместа в купа. Добавете брашното, сладкото от череши и черешовата вода /или черешов ликьор/ и белтъците. Разбъркайте с помощта на шпатула.
3. Сложете маслото в тенджерка да се разтопи. Оставете маслото да поври, да потъмнее и да замаирише на ядки. Добавете го към сместа за сладките и разбъркайте енергично, до гладкост. Прехвърлете сместа в шприц за еднократна употреба.
4. Намаслете гнездата на формата за сладки /гнездата трябва да по-малки от тези за мъфини/. Напълнете 2/3 от обема на всяко гнездо със сместа. По средата на всяко гнездо поставете по една череша, с дръжката нагоре. Печете сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.
5. Разтопете белия шоколад и го сложете в купичка, температурата му трябва да е 32 градуса. В друга купичка сипете шоколадовите пръчици или стърготини от натурален шоколад. Извадете сладките, докато са още топли и потопете долната им страна първо в бял шоколад, а след това в шоколадови пръчици.
Продукти
- 12 череши 60 г масло 75 г филирани бадеми 100 г пудра захар 60 г брашно 1 с.л. сладко от череши 2 капки черешова вода 2 белтъка 100 г бял шоколад 50 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк