Начин на приготвяне:

1. Нарежете на парчета почистения и обезкостен шаран.
2. В тавичка сложете зехтин, листа розмарин и нарязан на едро чесън. Изтискайте и половин лимон. Сложете парчетата риба и хубаво ги потопете в маринатата. Оставете ги в хладилник за 15 минути.
3. Нарежете на едро лука, морковите и скилидка чесън. Сложете ги да се запържат в тиган с мазнина. Добавете и нарязан на ситно див лук.
4. В друг тиган запечатайте парчетата риба, като първо я сложите откъм кожата и. Изсипете остатъка от маринатата в тигана. Поръсете сол и пипер.
5. На дъното на тавичка сложете поомекналите зеленчуци, отгоре наредете парчетата риба. Залейте с бира - около 300-400 мл. Овкусете със сол и пипер, поръсете с магданоз, малко див лук. Най-отгоре наредете парченца чери домати. Запечете ястието на 180 градуса за 10-15 минути.
6. Към рибата може да приготвите запечен чеснов хляб, като намажете филии бял хляб с масло, а след това ги натъркате със скилидка чесън. Запечете ги в тиган от двете страни.

Продукти

  • 1 шаран
  • 1 бутилка бира
  • 2 глави лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 4 бр. пресни моркови
  • 0.5 връзка пресен розмарин
  • 0.5 връзка див лук
  • чери доматчета
  • 1 лимон

Свързани рецепти