Филе Малибу
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направете марината за месото като смесите рома и кокосовото мляко. /Вместо готово кокосово мляко може да си направите сами като разцепите кокосов орех и отчупите едно парче от вътрешността му. Настържете парчето с помощта на ренде в купа и го залейте с вряла вода. След това го прецедете през цедка./ Потопете пържолите в маринатата и ги оставете ная-малко за 1 час в хладилника.
2. Обелете пресен ананас и отрежете 4 резена от него, като премахвате твърдата част. Нарежете ананаса, чушката и лука на кубчета. Подсушете месото, оваляйте го в брашно и го запържете в тиган със зехтин. Овкусете го със сол и пипер и добавете бучка масло Когато месото се запечатва от втората страна, добавете лука, чушката и стафидите в тигана. Извадете месото в чиния.
3. Добавете ананаса при зеленчуците и разбъркайте. Изсипете половината от маринатата, соса от месо и сметаната. Оставете сместа малко да покъкри и върнете месото в тигана. Накрая добавете нарязания на ситно див лук.
4. Сварете ориза. Вместо кафяв може да използвате смес от бял и див ориз.
5. Сервирайте ориз за основа, отгоре парче филе и залейте всичко с плодово-зеленчуковата смес.
2. Обелете пресен ананас и отрежете 4 резена от него, като премахвате твърдата част. Нарежете ананаса, чушката и лука на кубчета. Подсушете месото, оваляйте го в брашно и го запържете в тиган със зехтин. Овкусете го със сол и пипер и добавете бучка масло Когато месото се запечатва от втората страна, добавете лука, чушката и стафидите в тигана. Извадете месото в чиния.
3. Добавете ананаса при зеленчуците и разбъркайте. Изсипете половината от маринатата, соса от месо и сметаната. Оставете сместа малко да покъкри и върнете месото в тигана. Накрая добавете нарязания на ситно див лук.
4. Сварете ориза. Вместо кафяв може да използвате смес от бял и див ориз.
5. Сервирайте ориз за основа, отгоре парче филе и залейте всичко с плодово-зеленчуковата смес.
Продукти
- 200 г кафяв ориз 700 г свинско контрафиле 50 мл ром 200 мл кокосово мляко 4 резена ананас 1 червена чушка 1 глава лук 50 г масло сол и черен пипер 2 с.л. стафиди 50 мл течна сметана 50 мл сок от месо 0.5 връзка див лук брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне