Начин на приготвяне:

1. Направете марината за месото като смесите рома и кокосовото мляко. /Вместо готово кокосово мляко може да си направите сами като разцепите кокосов орех и отчупите едно парче от вътрешността му. Настържете парчето с помощта на ренде в купа и го залейте с вряла вода. След това го прецедете през цедка./ Потопете пържолите в маринатата и ги оставете ная-малко за 1 час в хладилника.
2. Обелете пресен ананас и отрежете 4 резена от него, като премахвате твърдата част. Нарежете ананаса, чушката и лука на кубчета. Подсушете месото, оваляйте го в брашно и го запържете в тиган със зехтин. Овкусете го със сол и пипер и добавете бучка масло Когато месото се запечатва от втората страна, добавете лука, чушката и стафидите в тигана. Извадете месото в чиния.
3. Добавете ананаса при зеленчуците и разбъркайте. Изсипете половината от маринатата, соса от месо и сметаната. Оставете сместа малко да покъкри и върнете месото в тигана. Накрая добавете нарязания на ситно див лук.
4. Сварете ориза. Вместо кафяв може да използвате смес от бял и див ориз.
5. Сервирайте ориз за основа, отгоре парче филе и залейте всичко с плодово-зеленчуковата смес.

Продукти

  • 200 г кафяв ориз
  • 700 г свинско контрафиле
  • 50 мл ром
  • 200 мл кокосово мляко
  • 4 резена ананас
  • 1 червена чушка
  • 1 глава лук
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. стафиди
  • 50 мл течна сметана
  • 50 мл сок от месо
  • 0.5 връзка див лук
  • брашно

Свързани рецепти