Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Събота, 24 октомври от 21:00 | Събота, 24 октомври от 21:30

Начин на приготвяне:

1. Поръсете мидите със сол и 1 с.л. зехтин и хубаво ги втрийте в тях. Поставете мидите в голям, силно нагорещен тиган и ги запечатайте от двете страни за не повече от 10-15 секунди от всяка страна. Прехвърлете мидите в чиния.

2. Сварете фетучините "ал денте", сопред указанията на пакета.

3. Обелете и нарежете скиликите чесън на тънки филийки, а лютата чушка - на ситно.  В тигана от мидите сипете 1 с.л. зехтин и запържете в него чесъна, лютата чушка и нарязаното на тънки лентички гуанчале. Запържете до златисто, като разбърквате често.

4. С помощта на ренде тип Мандолина нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Нарежете стъблата магданоз на много тънко. Добавете всичко в тигана и разбъркайте. Деглазирайте с бялото вино. Изчакайте то да се редуцира до 1/3 и добавете маслото. Изтискайте и лимона. Разклатете тигана енергично няколко пъти.

5. Добавете сварените фетучини с малко от водата от варенето. Върнете мидите в тигана и разклатете 5-6 пъти тигана. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и сервирайте.

Продукти

  • 250 г фетучини
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 12-15 бр. миди "Сен-Жак" (по възможност с хайвер)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка червена люта чушка
  • 6 слайса гуанчале, панчета или бекон
  • 1 малка тъмнозелена тиквичка
  • 3/4 ч.ч. бяло вино
  • 25 г масло
  • 3 стръка магданоз
  • 1/2 лимон, сок
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти