Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на ситно. Обелените скилидки чесъна нарежете на тънки филийки. Запържете лука до омекване в тенджера с 3-4 с.л. зехтин. След това добавете и чесъна.
2. Нарежете доматите от консерва на кубчета, като отделите сока в купичка. Наденицата нарежете на кръгчета. 
3. Накъсайте дафиновия лист и лютата чушка при лука и чесъна. Разбъркайте. Добавете нарязаните домати и наденица, овкусете със сол и разбъркайте. Добавете малко от доматения сок и бялото вино. Оставете виното да се изпари, за около 3 минути.
4. Нарежете на тънки ивички предварително почистената сепия и ги добавете в тенджерата. Разбъркайте, захлупете и гответе 20 минути. Ако е необходимо, добавете още малко доматен сок или вода.
5. Отхлупете тенджерата и подредете целите скариди най-отгоре. Изсипете боба от консерва заедно със сока. Разбъркайте внимателно и гответе 2-3 минути.
6. Сервирайте фейжоада в дълбоки чинии, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 белени домата
  • 1 парче суха наденица
  • 2 сепии
  • 10 големи скариди
  • 1 консерва червен боб
  • 200 мл бяло вино
  • 1 суха люта чушка
  • 1 дафинов лист
  • магданоз
  • сол

Свързани рецепти