Начин на приготвяне:

1. Накиснете баклата в студена вода за 1 нощ.
2. Прецедете я и я сложете в дълбока тенджера. Залейте я с вода. Добавете обелените и нарязани на едро лук и чесън. Добавете и нарязаната на кръгчета люта чушка. Добавете маста и содата. Овкусете със сол. Варете 45 минути или до готовност.
3. За соса нарежете лука и чесъна на ситно. Лютата чушка нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в тенджерка с масло. добавете пюрето от чушки и разбъркайте. Оставете сместа малко да покъкри. Накрая добавете нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер.
4. Сипете супа в купичка. Полейте с лъжица от соса и поръсете със ситно нарязан магданоз. Поднесете с филийка царевичен хляб.

Продукти

  • 500 г сушена бакла
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. свинска мас
  • зехтин
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • царевичен хляб
  • сол

За соса:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 червена люта чушка
  • 1 с.л. пюре от чушки
  • 100 г масло
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти