Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете доматите. Изрежете горната им част като капаче. Издълбайте вътрешността им. Поръсете всеки домат отвътре с щипка сол и захар. подредете ги в съд, постлан с кухненска хартия, като ги обърнете наобратно.
2. В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и запържете смачканите скилидки чесън за 20-30 секунди. След това добавете предварително почистените и нарязани гъби. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и задушете докато гъбите се свият.
3. Обелете и нарежете на малки кубчета салама. Сложете го в купа, добавете задушените гъби, настърганото сирене грюер, счуканите кротони и соса Бешамел. Разбъркайте добре.
4. Напълнете доматите със сместа. подредете ги в намазнена тавичка. Поръсете всеки домат с малко настърганос ирене грюер, щипка галета и щипка сушен риган. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути.

Продукти

  • 4 големи домата
  • 4 скилидки чесън
  • 250 г гъби печурки
  • 100 мл сос Бешамел
  • 125 г салам
  • 0.5 ч.ч. настръгано сирене грюер
  • 1 ч.ч. кротони
  • галета
  • сушен риган
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти