Фарфале с рикота, панчета и грах
1. Сварете пастата въ ввряща подсолена вода "ал денте", според указанията на пакета. през последните три минути от варенето добавете граха. Прецедете пастата и граха, като запазите 3-4 с.л. от водата.
2. Нарежжете панчетата на малки кубчета и ги запържете в загрят тиган с 2-3 с.л. зехтин. Пържете панчетата 5 минути, добавете нарязания на ситно чесън и след 20-30 секунди дръпнете тигана от огъня.
3. Добавете фарфалето и граха в тигана с панчетата. Върнете тигана на слаб огън и разбъркайте добре. добавете сметаната и водата от варенето и разбъркайте. Накрая добавете рикотата на малки парченца. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете.

Продукти

  • 200 г фарфале 125 г панчета или бекон 1 скилидка чесън 100 г замразен грах 3 с.л. заквасена сметана 125 г рикота зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички